2022-03-01 13:14:28

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Uočimo, reagirajmo i štitimo se na internetu

 

Internet je svakodnevica skoro svakog čovjeka. Sve što ne znamo i sve što nas zanima pretražujemo na internetu. Djeca sve češće rješenje problema traže na internetu. Obilježavanjem Dana sigurnijega interneta odlučili smo sa svim učenicima provoditi određene aktivnosti koje smo na kraju sjedinili u jednu knjigu koja se sastoji od dva dijela, a naši osmaši su napravili "školsku seriju".

Cilj aktivnosti koje smo provodili je bio pokazati učenicima koliko je važno brinuti se za sebe i za ljude oko sebe na internetu. Iz različitih primjera učenici su izvlačili pouke te načine kako uočiti i kako reagirati na određene opasnosti.

Svi učenici OŠ Poličnik (područne škole i matična škola) su sudjelovali u obilježavanju Dana sigurnijega interneta 8.veljače 2022.godine. Svaki razred je imao određenu temu o kojoj je pisao, odnosno odgovarao na pitanja uz pomoć učiteljica Anamarije Barabe, Maje Čuline te knjižničarke Ivane Marasović. Projekt je nazvan „ Uočimo, reagirajmo i štitimo se na internetu“. Za našu knjigu koristili smo digitalni alat Book Creator, a za "školsku seriju" smo koristili digitalni alat Powtoon.

 

Cijeli članak možete  pročitati OVDJE  

Poveznica za školsku knjigu  OVDJE

Poveznice za Školsku seriju 1. dio, 2. dio, 3. dio, 4. dio

 


Osnovna škola Poličnik